Hur ser du på ålderismen?

Många är det som känner sig undanskuffade på arbetsmarknaden, trots enorm erfarenhet och ett driv som fortfarande finns där. Har vi idag ett synsätt på kapacitet och just driv som endast verka rikta sig till 25-45 år? Hur ser du på denna frågeställning?

Ok…min fortsatta utbildning genom och från högstadiet stannade med 3 -årig ekonomisk gymnasial inriktning mot företagsekonomi. Allt annat har jag genom långvarig erfarenhet byggt upp med att t.ex. vara… 👍 Lärling 👍 Idrottsledare 👍 Offsettryckare 👍 Produktionsansvarig 👍 Inköpsansvarig (samma företag som de 2 övre) 👍 Account Manager samt Sales Manager 👍 Ideellt arbetande med många projekt (många vill ha mig som engagerad, dags dato) 👍 Styrelsearbete i föreningar 👍 Projektledare och nätverkare av rang! 👍 Bloggare och Poddare (G)oldfluencerpodden… nu på Sound Cloud.

Om vi nu tittar ur ett nationalekonomiskt perspektiv!? Vi söker allt som oftast 25-45! Right!? Yngre har inte erfarenhet = Jobbigt läge! Från en viss ålder så har man passerat ”Bäst före datum” = Jobbigt läge! Vi måste i ett nationalekonomiskt synsätt jobba längre = Jobbigt läge? Vi MÅSTE jobba längre för att trygga välfärden. Alla med på det resonemanget!? Vi föder fler barn och blir äldre sägs det, vilket ställer rätt höga krav på debet och kredit! Kostnad/intäkt ok!? Ska vi försöka tänka utanför boxen? Vad säger ni!? Många gapar om att en felrekrytering kostar mycket pengar… rätt hanterat så är det en investering. Nu kommer vi in på företagskulturen. Hur hanterar företagen sitt CSR? Har man någon ansvarig? Har man detta tänk överhuvudtaget? Jobbar man produktionsmässigt mot en cirkulär ekonomi? Nu har jag kommit ifrån ämnet, tänker ni? Har jag det? Hänger inte allting ihop? I mitten av allting, står människan av kött & blod. AI kommer med stormsteg och människan sätter förhoppningsvis gränser? AI välkomnar jag, framför allt inom rekrytering och en fördomsfri sådan.

Ja, ni förstår min slutkläm! Hur värderar ni detta som jag skrivit ovan alla rekryterare! Hit me! Ingen blir gladare än jag, om ni kommenterar mina tidigare förehavanden… Har jag begått misstag på vägen? Självklart! Av det har jag tagit lärdom! Har du?

//Janne (G)oldfluencer.nu oldfluencer.dk (någon som vill köpa domänen?) goldfluencer.se goldfluencer.com (G)oldfluencerpodden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s