Ålderism

Fördomar och diskriminering

Ålder hett ämne

Ålderism och åldersdiskriminering är definitivt ett av de senaste årens hetaste ämnen, inte bara i Sverige. Allt fler pratar om åldersdiskriminering inom rekrytering och vikten av att ta tillvara all kompetens på arbetsmarknaden. Ingen blir yngre, så den här frågan är brännande aktuell för alla faktiskt, oavsett ålder. Hur kan vi då förändra rådande situation? Skall man i ett villrådigt läge, bli en s.k 👉 “Giggare” Kanske starta upp en enskild firma? Kanske starta upp ett aktiebolag? Från årsskiftet 2020 gäller en halvering av tidigare nivå från 50.000 kr till 25.000 kr gällande aktiekapitalet. Härligt! Något att tänka sig?

Kika in på  Småföretagarnas Riksförbund.

Här finns en kompetensreserv för företagen att ösa ur. Själv har jag passerat 55 och är en energispruta som kan göra stor skillnad. Undertecknad har idag möjligheten att inom och utanför en organisation göra förändringar, om så behövs. Annars kan ni använda min Intraprenörsådra för att skapa möjligheter ni inte visste fanns. Vill ni ha ett helikopterperspektiv över verksamheten? Hör av er! Antingen via mitt kontaktformulär eller via janne@oldfluencer.nu

Jag finns på även på Zoom under janne@oldfluencer.nu och Skype med kontakt Norstrom60 och använder mig gärna av FileMail vid tunga filer….kanske en videopitch?

 

Befolkningen och relativa arbetskraftstal

Se här lite statistik från en undersökning utifrån 2018 års befolkning i Sverige (1 000-tal) och relativa arbetskraftstal (%) med åldern 45–64 år.

Källa: Arbetskraftsundersökningarna (AKU), SCB, publicerad i SCB Jämställdhet 2019.

Kvinnor (antal)

Män (Antal)

Kvinnor (%)

Män (%)