Han heter Åke!

Vid en sittning med Åke för ett antal år sedan och på morgonen, så började vår konversation och Åke med följande:

I morse tidigt var jag ute med hunden, för även hunden behöver motion…

Jag såg att blommorna slokade… och jag vattnade självklart. Frukosten anordnades och min fyrbenta vän satt bredvid, bordet med tindrande ögon. Nu sitter vi här och snart dags för fältet. (säljbesök). Snart börjar säkert en och annan leverantör också ringa. När jag kommer hem så väntar tvätten! Allt detta ett resultat av “To Do listan”

ALLT ska man hålla på med!!! 😃

Vi brast båda ut i gapskratt och detta tilldrog sig övriga medarbetares intresse och vips var det fullbelagt runt omkring oss vid bordet, för vi hade skapat ett massivt flöde av oxytocinutsöndring i vårt inre, som fler ville ta del av och själva få en dos av.

Jag är ute efter flera aspekter i det här och vad ser du som träffande och viktigt? Kanske allt?

Åke var min mentor. Han hade varit med ett tag och kom med kloka råd, härliga anekdoter och underbara slapsticks! Han var ett stöd och coachade mig!

I denna story från verkliga livet, väver jag in viktigheten att:

1) Värdera sin tid, hitta balansen.

2) Hur viktig är inte glädje och humor?

3) Stöttning och uppmuntran av arbetskamrater? En klapp på axeln?

4) Din fyrbenta vän frigör rätt substanser i kroppen! Själv har jag 2 st orientaliska korthår!  

Mentorer är något fler företag borde ha och anamma. En mentor borde finnas i alla företag, förutom att kanske vara delaktig i den operativa delen, även agera bollplank och stötta verksamheten.